Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Квітень » 26 » Гіркий спомин
22:10
Гіркий спомин

     25 квітня 2019 року в с.Оріхівка біля Пам’ятного знака «Ліквідаторам аварії на ЧАЕС» було людно. Цього дня у 1986 році сталася аварія на Чорнобильській АЕС – найбільша техногенно-екологічна катастрофа сучасності. Вибух стався на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС та призвів до зростання радіаційного рівня, який у 30-40 разів більший, ніж при ядерному вибуху в Хіросімі в 1945 році.
     Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.
На ліквідації наслідків цієї величної катастрофи пішли і наші земляки, жителі Оріхівського старостату: хто за покликом серця, хто за повісткою з військомату.
     До Пам’ятного знаку прийшли учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, вдови померлих ліквідаторів, учні ОЗ Оріхівська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені В.М.Леонтовича та учителі, мешканці села.
    Безмежні слова вдячності та низький уклін ліквідаторам аварії, матерям і вдовам надіслали: староста Оріхівського старостинського округу - Олександр Розумій, директор ОЗ Оріхівська ЗОШ І-ІІІ ст. Лілія Шостак, ведучі заходу – Юлія Самойленко та Ірина П’ятецька, Анжеліка Романова та Сітлана Акімова. Хвилиною мовчання пом’янули померлих ліквідаторів та поклали квіти до пам’ятника.
     Проходять роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі наслідки трагедії, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям, життям. Світла та вічна пам`ять загиблим, вічна шана та безмежна подяка живим ліквідаторам та учасникам подій на ЧАЕС!


Нам горе люте миром перебути,
    Нам поховати зло в бетон і бронь,
І – не забути! – доки світ і люди,
Синів землі, що відвели вогонь.
Б. Олійник

 

Переглядів: 213 | Додав: gosha_p | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar