Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Травень » 3 » Пам’ятні дзвони Чорнобиля
13:47
Пам’ятні дзвони Чорнобиля

26 квітня для України — скорботний день. 32 роки тому сталася найбільша в історії ядерної енергетики катастрофа. Вибух четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС призвів до значного екологічного забруднення, численних жертв та інших гуманітарних наслідків.

Це було відображено на великому екрані сцени кінотеатру «Київська Русь», де демонструвалась документальна хроніка подій 32-річної давнини, що відбувались у «зоні відчуження».

У вітальному слові міський голова Олександр Грицаєнко відзначив подвиг ліквідаторів Лубенщини, які одними з перших кинулися захищати світ від мирного атому.

Врочистим болем, сумом та жалобою, що перепліталися з контрастними почуттями незламності духу, віри та оптимізму були наповнені виступи учасників тематичної концертної програми, яка присвячувалась трагічним роковинам та відбувалась на сцені кінотеатру за участю артистів міського та районного будинків культури.

Серед учасників концерту були і учні Оріхівської ЗОШ І – ІІІ ступенів ім.В.М.Леонтовича. Вокально – хореографічна композиція «Бо їх уже нема» вразила глядачів своєю емоційністю, чутливістю та актуальністю.

Життя триває… І ним ми зобов’язані тим людям, які собою закривали нас від страшної біди. Ми, українці, повинні пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Переглядів: 344 | Додав: gosha_p | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar