Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Травень » 11 » Пам'ять вічно жива!
14:23
Пам'ять вічно жива!

8 та 9 травня разом з Європою та світом, ми відзначаємо День пам'яті та примирення і вшановуємо мужність і відданість тих, хто 73 роки тому здобував перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні.
     Ми в неоплатному боргу перед синами і дочками України, юність яких жорстоко обірвала війна. Низько вклоняємося подвигу тих, хто ціною власного життя, проявляючи нечуваний героїзм, сміливість та відвагу, зуміли врятувати світ від нацистського поневолення. Немає на українській землі, жодному місті та селі, зокрема і жодної родини нашого с.Оріхівка, у літописі якої не залишила страшні сторінки та жахлива війна, відлуння якої болить нам і сьогодні.

     Та кривава військова агресія на сході країни знову затьмарила наше небо, ледь не щодня забираючи життя найкращих українських воїнів. Титанічна битва нашого народу за перемогу триває. Тепер завдання нашого покоління відстояти мир, повернути спокій в українські сім'ї, не дозволити розпалити вогонь нової світової війни, відродитися жахам фашизму.

8 травня 2018 року в с.Оріхівка відбувся захід присвячений Дню пам'яті та примирення,73 річниці Перемоги у Другій Світовій війні.
До пам' ятника прийшли учні та вчителі Оріхівської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім.В.М.Леонтовича, вихователі та вихованці Оріхівського ДНЗ «Калинонька», жителі села, щоб вшанувати пам'ять загиблих воїнів.

На заході звучали вітання від сільського старости - Розумія О.І., директора Оріхівської ЗОШ І-ІІІ ст.- Шостак Л.Б., учнів 5 класу та їх класного керівника - Савченко Т.І. Особливо вражаючими були театралізовані постановки у виконанні старшокласників школи. Вокально – хореографічна композиція «Бо їх уже нема» здивувала глядачів своєю емоційністю, чутливістю та актуальністю. Постійним учасником заходу був танцювальний колектив "Грація". Також не залишили байдужими серця присутніх виступи учасників художньої самодіяльності Оріхівського СБК: Анатолій Мисляй, Юлія Самойленко, Анжеліка Романова, Ірина П’ятецька та ансамблю «Оріхівчанка». Захід пройшов на «одному подиху» і завершився покладанням вінка та квітів до пам’ятника загиблим воїнам.

Ми, українці, повинні пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Переглядів: 501 | Додав: gosha_p | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar