Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Жовтень » 9 » "Нові" першокласники ОЗ «Оріхівська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені В.М.Леонтовича Засульської сільської ради Полтавської області»
14:15
"Нові" першокласники ОЗ «Оріхівська ЗОШ І-ІІІ ступенів імені В.М.Леонтовича Засульської сільської ради Полтавської області»

З вересня 2018 року усі першокласники нашого навчального закладу розпочали навчання у Новій українській школі.
Кожен день цих першокласників починається з розмови на підлозі ігрового осередку. Півгодинне заняття називається «ранкове коло» — з учителькою діти говорять про минулі вихідні, вони діляться один з одним своїми враженнями та настроєм. Разом з учителькою діти обирають теми, які вчитимуть упродовж тижня (зокрема цього тижня вивчається тема: «Хто я? Який я? Як я росту і розвиваюся?») Після такої півгодинної «розминки» починаються уроки. Протягом уроку діти вільні висловлюватися й ділитися думками про те, що відбувається.
Та головне, що дітям цікаво ходити до школи й здобувати знання. Вони відкритіші, швидше адаптуються в школі, навчаються співпрацювати у парах, групах, комунікувати з ровесниками, у них починає формуватися критичне мислення, підвищуватися мотивація до навчання, вони активні у навчанні. А ще діти легше адаптуються до шкільних умов, оскільки підходи до організації освітнього середовища та процесу навчання сприяють цьому. В нашій школі учитель 1 класу Василевич Л.О. створює такий освітній простір та використовує такі підходи до навчання, які сприяють підвищенню мотивації учнів, роблять його цікавим та пізнавальним, забезпечує індивідуальний підхід до кожної дитини.
Завдяки коштам Засульської ОТГ та школи придбано комплекти меблів для учнів (стіл + стілець), комп’ютерний стіл для осередку учителя, мультимедійний комплекс (інтерактивна дошка + проектор), коркову дошку, стінку для зберігання дидактичного матеріалу, комод з лотками для речей дітей, килими для сидіння, крісла-пуфи, коврики для занять на подвір’ї, навчально-дидактичний матеріал та інші речі, необхідні для навчального процесу. Особливо радості дітей не було меж, коли нещодавно було встановлено та підключено ітерактивну дошку з проектором. В школі створено всі умови для навчання «нових» першокласників.
Отже, НУШ – це безпечна школа, дружня до дитини, що запам’ятається цікавими уроками та іграми із друзями. НУШ - це школа розкриття потенціалу кожної дитини, де діти активно обговорюватимуть питання у спільному колі, групах, парах, конструюватимуть з LEGO та інших матеріалів, творитимуть спільні колажі, рухатимуться у класі та поза ним.

Переглядів: 314 | Додав: gosha_p | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar