Вітаю Вас, Гість
Головна » 2021 » Грудень » 5 » Безпека в Інтернеті
11:42
Безпека в Інтернеті

Можливість отримати будь-яку інформацію не виходячи з дому – зараз це не фантастика, а реальність. І це стало можливим завдяки Інтернету. Крім того, що Інтернет дозволяє тобі знайти потрібну інформацію, мережа значно розширює коло твого спілкування. І це стало можливим завдяки Чату, в соцмережах та іншим подібним сайтам.

Спілкування у чаті, в соцмережах та на деяких інших сайтах поряд з користю може приховувати і суттєву небезпеку для дитини.

Якщо раніше треба було говорити з дітьми про їх безпеку поза домом тощо, то вже давно має сенс застерігати їх від негараздів під час перебування в інтернеті.

Інформаційна безпека стосується захисту життєво важливих інтересів людини (і більш глобально – суспільства, держави). Неправдива, неповна, невчасна інформація може нанести шкоду. Особливо вразливі у цьому контексті діти. Вони можуть не знати, яку інформацію можна викладати в мережу, а яку не варто.

Інколи школярі не можуть правильно зреагувати на матеріали з мережі з різних причин. Робота у цьому напрямку для вчителів та батьків дуже важлива. Безконтрольний доступ до інтернету може мати негативні наслідки для дитини.

В рамках акції „16 днів проти гендерно зумовленого насильства” соціальним педагогом ОЗ «Оріхівська ЗОШ ЛМР»  для учнів початкових класів було проведено такі заходи:

 «Моя суперсила – безпека в Інтернеті» (1-2 кл.)

#Не_ведусь: Ми - герої безпеки в Інтернеті»(3-4 кл.)

Переглядів: 114 | Додав: gosha_p | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar