Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Травень » 2 » 21 квітня - День довкілля
10:32
21 квітня - День довкілля

Починаючи з 1998 року згідно з Указом Президента України ″Про день довкілля″ за № 855/98 третя субота квітня у календарях визначена як День довкілля України (охорони навколишнього середовища). У 2018 році це свято припало на 21 квітня.

Цей День дозволяє реально оцінити стан навколишнього середовища, у якому ми живемо.

Навколишнє середовище – це і двір, вулиця, річка, кожен населений пункт, парки, сквери, це їх стан. Скільки сміття довгий час перебуває під вікнами багатоповерхівок та приватних будинків? Скільки залишено в під’їздах, викинуто під дерева, паркани?

Цього дня громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань.

Стало доброю традицією щовесни проводити День благоустрою, санітарної очистки та озеленення Оріхівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. В.М. Леонтовича Засульської сільської ради та території парку біля пам’ятника загиблим воїнам . У цей день учителі, працівники та учні школи проводили прибирання, скопування та насадження квітників, створення нових обабіч тротуарної плитки. Учителями було проведено розрідження кущів за рахунок вирубки сухих гілок, працівниками школи наведено порядок біля прилеглої церковної каплички.

Діти із задоволенням прибирали, саджали квіти, збирали сміття. Всі були втомленими, але щасливими. Заходи з благоустрою ще будуть продовжуватися, тому що приємно бачити територію своєї школи та рідного села чистою, гарною, затишною!

Моя земля! Напоєна красою

І звуками, що в серденьку живуть.

Навіки ми пов’язані з тобою.

Одна у нас з тобою довга путь.

 

У цім краю домівка наша рідна!

Коріння наше і уся рідня.

І землю цю нам берегти потрібно,

Про неї турбуватися щодня.

 

Щоб квітнув сад, родила добре нива,

Й земля була одягнена в ліси.

І щоб людина тут завжди була щаслива,

А на землі побільшало краси.


 

Очистимо Землю від бруду і скверни,

Посіємо скрізь доброти й квітів зерна!

Хай буде планета красива й зелена

Для щастя, добра і для тебе й для мене!

Н. Красоткіна «Моя земля»

Переглядів: 286 | Додав: gosha_p | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar